De Omgeving

Algemeen

Hier vind je algemene informatie over Andalusië. Andalusië (Spaans: Andalucia) is een autonome gemeenschap van Spanje, die beschouwd wordt als een historische nationaliteit. Het wordt ook wel geschreven als Andalusia. De hoofdstad en grootste stad is Sevilla. De regio Andalusië is onderverdeeld in acht provincies: Huelva, Sevilla, Cádiz, Córdoba, Málaga, Jaen, Granada en Almería.

De naam Andalusië vindt zijn oorsprong in het Arabisch; Al-Andalus was het centrum van de macht in het middeleeuwse, door moslims gedomineerde Iberia. Naast moslims of “Moorse” invloeden, is de geschiedenis van de regio en de cultuur ook beïnvloed door de eerdere Iberiërs, Carthagers, Grieken, Romeinen, Visigoten, de Castiliaanse en andere christelijke Noord Iberische nationaliteiten die het gebied veroverden. De landbouw en de dienstensector hebben in de economie de overhand.

De regio heeft een rijke cultuur en een sterke culturele identiteit. Denk bijvoorbeeld aan de flamenco, stierengevechten en bepaalde Moors-architecturale stijlen.

Cultuur

De Flamenco muziek en dans is ontstaan in Andalusië. Het genre heeft invloeden uit Joodse en Islamitische muziek. Het bevat staccato tap dansen, rytmische gitaar muziek en zang. Bezoekers van Andalusië kunnen nog steeds een drankje nemen en een live flamenco show bekijken in de steden in Andalusië zoals Sevilla en Granada.

Stierenvechten is een andere traditie in Andalusië. De moderne versie van het stierenvechten ontstond in de stad Ronda. De stierenvechtarena bestaat daar ook nog steeds. Sevilla, maar ook Málaga hebben een stierenvechtarena. Sommigen vinden de sport een bloederig tafereel, terwijl anderen genieten van de matadors en de adrenaline die vrijkomt bij dit evenement. In ieder geval maakt het deel uit van de Andalusische cultuur

De traditionele siësta, rond het middaguur bestaat nog steeds. Winkels en scholen sluiten gedurende een paar uur. In de avond worden er natuurlijk tapas gegeten. Dit zijn smakelijke snacks geserveerd in bars en cafe’s met bier of wijn als een soort casual diner. Van daar uit, duurt het nachtleven tot de zonsopkomst. Ook zijn er vaak straatfeesten (botellones op z’n Spaans)

Andalusië heeft ook een aantal bekende festivallen. Zo is er in Sevilla de semana Santa met gemaskerde parades en drums. Ook heeft Sevilla de Feria de Abril. Er wordt dan een week lang gedronken en gedanst. Ook andere steden kennen dit, zoals Málaga (Feria de Málaga). Het meest intense straatfeest in Andalusië zou het Carnaval van Cádiz kunnen zijn. Een weekend lang in februari wordt er gedronken en gedanst.

Bezienswaardigheden

Er zijn rondom Benamargosa vele leuke bezienswaardigheden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden en handige links.

Malaga met bijvoorbeeld het Picassomuseum; het Romeinse theater; de Kathedraal; de stierenvechters arena en de haven.

Vogelvlucht Malaga

Vogelvlucht Malaga

Nerja met het Balcon de Europa; 16 kilometer strand en de grotten.

Balcon de Europa Nerja

Balcon de Europa Nerja

Granada met het onovertroffen Alhambra (tickets van te voren kopen via internet!) en andere monumenten, een bruisend nachtleven, en mogelijkheden om te skiën en wandelen in de nabijgelegen Sierra Nevada.

Alhambra

Alhambra

Sevilla met het grootste historische centrum van Europa, met belangrijke bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro.

Alcazar

Andere steden die de moeite van het bezoeken waard zijn: Cadiz, Cordoba en Ronda.

Voor meer informatie kijk hier

Witte dorpen – Wat ook zeker gezien moet worden zijn de Pueblos Blancos (Witte dorpen) waar de regio zo bekend om is. Bekende ‘witte dorpen’ zijn: Frigiliana, Competa, Grazalema, Arcos de la Frontera en het beeldschone Ronda. Ook Benamargosa, waar Lens Spaanse huis staat, is één van de witte dorpen.

Voor meer informatie kijk hier

Een wit dorp

Een wit dorp