Benamargosa

Oppervlakte: 12 km2
Hoogte: 100 m
Afstand tot Málaga: 37 km
Afstand tot de kust: 14 km
Gemiddeld aantal uren zon per dag: 7.92 uur
Inwoners: 2.000

Benamargosa ligt 37 kilometer vanaf Málaga en 14 kilometer vanaf de kust (Torre del Mar), in een dal dat omgeven wordt door de rivier “La Cueva”, kleine bergen en tropische plantages. Benamargosa ligt in de provincie Axarquia, ten oosten van Málaga.

In het dorp zijn alle voorzieningen aanwezig voor een geslaagd verblijf. Er is een openlucht zwembad, supermarkt (met slagerij), winkels (o.a. bakker, groenteboer), banken,  verschillende restaurants, cafés en een medisch centrum.

Het dorp is gebouwd in Moorse stijl, met de typerende smalle straatjes en witte huizen. De belangrijkste lokale producten zijn citrusvruchten, olijven, avocado’s, mango’s and chirimoyas (Jamaica-appels). Ook wordt er wijn gemaakt. Ieder jaar, halverwege april, worden deze producten met een groot feest in het zonnetje gezet. Tijdens dit feest, Fiesta del Campo genaamd, worden folklore optredens gegeven op een podium bij de brug en wordt de bezoekers allerlei lekkers aangeboden. Het feest duurt tot diep in de nacht en wordt traditioneel afgesloten met een enorme pan Paëlla die genuttigd wordt met de nodige hoeveelheden bier en wijn.

bord benamargosaOfficiële feestdagen:
6 juni
5 augustus

Populaire Feesten:
20 januari – Festival van San Sebastian
Half april – Fiesta del Campo
Begin augustus – Feria de Benamargosa